Residensplats på Kritiklabbet

juli 03, 2017

Vad är framtidens kritik? På Kritiklabbet arbetar vi en kombinerad laboratorie- och redaktionsmiljö för att fundera på kritikens konstnärliga, tekniska och ekonomiska utveckling. Finansiering kommer från Bonnier men Kritiklabbet äger redaktionell självständighet och har en egen ansvarig utgivare. Till hösten 2017 erbjuder vi en avlönad residens vid Kritiklabbet i dess lokaler på Bonnierhuset Sveavägen 56. Residensplatsen är två månader (valfria månader under hösten) lång på halvtid. Vi tar emot ansökningar från de med professionell erfarenhet från fältet i vid mening (kritiker, konstnärer etc) som är intresserade av att utveckla en eller flera idéer för kritikens framtid inom de mål som Kritiklabbet stipulerat. Läs mer om residensprogrammet här: http://www.kritiklabbet.se/residensprogram/

Kritiklabbets resident kommer att utgöra en del av Kritiklabbets redaktion, få en arbetsplats och kunna dra nytta av labbets resurser. Som motprestation så förväntas residenten att bidra med två metakritiska texter till labbets hemsida. Sök genom att skicka ett brev och arbetsprov till redationen@kritiklabbet.se, märk mailet med ”Residens”. Sista ansökningsdatum 15 augusti.

Postad under: Verksamhetsflöde

Kommentarer inaktiverade.