Kritiklabbet utvärderar, del 5: Kurdisk kritikverkstad

juni 14, 2018

Kritiklabbet utvärderar några av sina experiment i en serie enkla Youtubefilmer. Först ut var poesikritiksajten Örnen och Kråkan. I den andra filmen pratade vi om tidningen The Last Mass Mail som producerades på Supermarket Art Fair 2018. I den tredje filmen gick vi igenom  vår idé om ett Svenskt kritiskt arkiv efter wiki-modell. Fjärde filmen diskuterade Koreografikritikverkstad (på engelska).Nu har turen kommit till Kurdisk kritikverkstad. Med i filmen är Agri Ismaïl som drev verkstaden samt Kritiklabbets redaktör, Axel Andersson, och producent, Hanna Svensson.

 

Verkstaden har sitt ursprung i  en återkommande tanke inom Kritiklabbet: hur bäst ta vara på den mångfald som finns i Sverige, med minoriteter som skriver och läser på andra språk än svenska? Ett experiment föddes, med hoppet att finna nya kritiska röster som kunde skriva om kurdisk litteratur på svenska. Läs mer på Kurdisk kritikverkstads hemsida. Experimentet genomfördes i samarbete med Kurdiska biblioteket.

 

Postad under: Verksamhetsflöde

Kommentarer inaktiverade.