Kritiklabbet utvärderar, del 6: Åskådarskolan

juni 20, 2018

Åskådarskolan är ett fördjupat kritiskt samtal mellan teaterpubliken och teaterns olika aktörer, med syftet att dra lärdom av publikens kritiska reflektioner samtidigt som en plats skapas för lärande om teaterns hantverk. Samtalen leds av en kritiker som verkar för att diskussionen rör sig från ”smak” till en analys av konstnärliga val.  Åskådarskolan har utvecklats av Kritiklabbet i samarbete med Ylva Lagercrantz Spindler och Jenny Aschenbrenner och hade fram tills juni 2018 genomförts på Folkteatern Gävleborg, Kulturhuset Stadsteatern och vid Umeå teaterförening.

 

Kritiklabbet utvärderar några av sina experiment i en serie enkla Youtubefilmer. Först ut var poesikritiksajten Örnen och Kråkan. I den andra filmen pratade vi om tidningen The Last Mass Mail som producerades på Supermarket Art Fair 2018. I den tredje filmen gick vi igenom  vår idé om ett Svenskt kritiskt arkiv efter wiki-modell. Fjärde filmen diskuterade Koreografikritikverkstad (på engelska). Femte filmen diskuterade Kurdisk kritikverkstad. Den sjätte utvärderingen gjordes som en ljudinspelning. Den avhandlar Åskådarskolan. Med i samtalet är Ylva Lagercrantz Spindler (teaterkritiker), Hanna Svensson (producent, Kritiklabbet) och Axel Andersson (redaktör, Kritiklabbet). Lyssna på filen här nedanför.

 

 

 

Postad under: Verksamhetsflöde

Kommentarer inaktiverade.