Koreografikritikverkstaden i Stockholm våren 2019

april 16, 2019

En koreografikritikverkstad (KKV) genomfördes våren 2019 i MDT:s regi, ledd av Axel Andersson (Kritiklabbet) och Julia Kolehmainen (MDT). Medverkade, utöver dess två, gjorde Amelie Björck,  Elias Kautsky, Isac Berglund och Axel Juhlin-Dannfelt. Arbetsspråket var engelska. Kritik skrevs om ”Monument” (Gunilla Heilborn, Turteatern), ”Unannounced” (Heine Avdal och Yukiko Shinozaki, MDT) och Flakkande røynd (Rannei Grenne och Solveig Styve Holte, Weld). Resultatet går nu att ta del av på KKV:s hemsida: https://koreografikritikverkstad.wordpress.com

 

KKV är ett format för utforskandet av ny danskritik utarbetat av Axel Andersson (Kritiklabbet) och Danjel Andersson (MDT). Detta var den fjärde KKV i Stockholm. KKV har också genomförts i Trondheim (ledd av Danjel Andersson and Anne Vigeland), Köpenhamn (en gång ledd av Danjel Andersson och en gång av Josefin Gladh) och Oslo (ledd av Axel Andersson and Anne Vigeland). Det går att läsa mer om idén bakom KKV här: https://koreografikritikverkstad.wordpress.com/mission/

 

Redaktionen

Postad under: Verksamhetsflöde

Kommentarer inaktiverade.