Andra upplagan av ”Konstsamtal – två kritiker om ett verk” i Halland

januari 13, 2020

För andra året i rad har Kritiklabbet fått uppdraget av Region Halland att arrangera kritiska samtal kring två utvalda böcker skrivna av halländska författare. Upplägget är enkelt: en utlysning görs i regionen och ett antal författare sänder in sina böcker i hopp om att de ska bli föremål för något av samtalen. Böckerna skickas sedan till Kritiklabbets redaktion (under eget ansvarigt utgivarskap) som gör sedan en självständig och noggrann prövning av dem. Det är vi på redaktionen som väljer ut de två som ska bli föremål för samtalen. Kritiklabbet väljer också ut kritikerna som ska samtala om böckerna offentligt, leder samtalen på plats och publicerar samtalen som poddar.

 

De två böckerna som blev utvalda under 2019 var:

 

Stefan Albrektsson, Sjöstjärna samt Christina Karlberg och Marita Warborn, Jag är lyckligt gift, min man är bara lite död

 

Det första samtalet ägde rum på Kungsbacka konsthall onsdagen den 27 november. De två av Kritiklabbet utvalda kritikerna var Erik Bergqvist och Mikaela Blomqvist. Samtalsledare var Magnus William-Olsson. Föremål för samtalet var diktboken Sjöstjärna:

 

 

Det andra samtalet ägde rum torsdagen 28 november på Kulturhuset Komedianten i Varberg. De två av Kritiklabbet utvalda kritikerna som samtalar var Erik Andersson och Ylva Lagercrantz Spindler. Samtalsledare var Axel Andersson. Föremål för samtalet: Jag är lyckligt gift, min man är bara lite död:

 

Postad under: Verksamhetsflöde

Kommentarer inaktiverade.