Två kritiker om ett verk – konstsamtal 2021

december 09, 2021

På uppdrag av region Halland har Kritiklabbet producerat fyra nya kritikersamtal om fyra böcker med halländsk anknytning. För att säkerställa den kritiska integriteten har projektet genomförts som följer: Region Halland har annonserat möjligheten för författare med halländsk anknytning att ansöka om samtal gällande en publicerad bok. Kritiklabbet har utan inblandning av uppdragsgivaren läst och valt ut de  böcker som blivit föremål för samtalen. Därefter har Kritiklabbet valt ut kritiker för, producerat och slutligen publicerat samtalen här på vår sajt som står under ansvarig utgivare.

 

Samtalen är inspelade live inför publik på Halländska kulturinstitutioner. Två av samtalen, det om Kaisa Johanssons Prästens lilla kråka och Lotte Wieslanders Påfågelns barn skulle ha genomförts år 2020, men fick på grund av pandemin genomföras et år försent. Alla samtalen är därför inspelade under KRITIKFESTIVAL HALLAND som gick av stapeln i olika Halländska städer den 14-17 oktober 2021.

 

Vill du länka till eller dela de enskilda samtalen? Klicka på de blåa länkarna, kopiera URL-adressen och klistra in på ditt social medium, din hemsida eller i ett email.

 

 

Axel Andersson och Linda Fagerström

om Kerstin Paradis Gustafssons

LIVETS TRÅD: Paracas textil och kultur

 

 

Shora Esmailian och Marie Pettersson

om Lotte Wieslanders

PÅFÅGELNS BARN

 

 

Niklas Qvarnström och Oline Stig

om Kaisa Johanssons

PRÄSTENS LILLA KRÅKA och andra noveller

 

 

Alexandra Borg och Magnus Florin

om Anders Källgårds

DEL TVÅ – En fortsättning på Hemsöborna

Postad under: Verksamhetsflöde

Kommentarer inaktiverade.